Борисов: Изборите бяха прозрачни

"Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията"

Борисов: Изборите бяха прозрачни | StandartNews.com

Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет, написа той в социалната мрежа "Фейсбук".

"Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложение за съставяне на правителство. Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумно.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори.

Изборите, които се проведоха у нас бяха прозрачни и добре организирани. Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа.

През последното денонощие оздравелите от коронавируса са повече от новозаболелетие. В други държави има повече заразени, въпреки че ограничителните мерки са много по-строги.“

Министър-председателят изтъкна ситуацията с COVID-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред.

„Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов. Премиерът отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

Министър-председателят акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки срокове.

„За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът Борисов. Според министър-председателя това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно премиерът изтъкна, че към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини.

Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години.

„Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай