Борисов: Здравите трябва да работят /ОБНОВЕНА/

Готов е план и за Брекзит със или без сделка

Борисов: Здравите трябва да работят /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов се вкючи на живо във Фейсбук, за да коментира ситуацията с коронавируса.

Борисов се обърна към "лъжливите сайтове" и попита "как не ви е срам?". "Няма да бъде затваряна държавата, напротив, сега като ръковидител се чувствам най-силен.

Знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват", коментирата Борисов като изтъкна, че именно затова са били усилени болниците и полицаите.

Премиерът припомни, че в началото на пандемията се е затваряла държавата, защото не се е знаел още какво е. "Тогава даде ефект, сега знаем какво е.

Знам, че самодисциплината, грижата за другия човек и себе си, само това ни спасява", каза още той. Борисов заяви също, че по 500 оздравяват и тези хора трябва да работят.

"Държавата няма да спира, психиката на хората трябва да е стабилна", категоричен е той и допълни, че заедно може да се справим със случващото се.

Борисов каза, че имаме всичко осигурено за следващите месеци и гладен няма да остане никой, а вак

В този момент е изключително важно да осигурим легла за всеки български гражданин, който има нужда от болнично лечение. Трябва да се действа бързо и решително.

Ето защо още днес здравният министър ще издаде нова заповед за обособяването на части от болници, които да са специализирани само за лечение на COVID-19. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

По думите му ще има и нова реорганизация в големите болници, като във всяко голямо лечебно заведение ще бъдат разкрити по 200 легла.

Борисов изтъква, че на правителственото заседание вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова му докладвала, че от бранша е изразена готовност в най-кратък срок да бъдат осигурени и легла в хотели при нужда.

Здравният министър Костадин Ангелов изтъква, че болниците са в готовност. Тази в Бургас била реорганизирана. Днес всички директори на болници били на среща с него, за да обсъдят новата заповед за обособяване на лечебни заведения само за COVID и за реорганизирането на големите болници.

В заключение Борисов пояснява,че трябва да се действа максимално бързо.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай