Борисов дава 10 депутати за кабинет, пак иска ВНС

Играта на опонентите явно е да създават хаос, каза премиерът

Борисов дава 10 депутати за кабинет, пак иска ВНС | StandartNews.com

Призив към анти-ГЕРБ партиите да не дезертират, а да направят кабинет, отправи премиерът Бойко Борисов в началото на  правителственото заседание.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов с призив към колегата политик Слави

Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам, категоричен бе Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов към опонентите: Мир! Да се обединим

Той заяви, че игра на опонентите му най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. И призова: „Колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството.”.

Министър-председателят каза също, че новите избори не са решение. "Въобще не ни е страх от избори", изтъкна Борисов и за втори път в рамките на година предложи свикване на Велико Народно събрание, на което обаче да се гласува проекта за Конституция на президента Румен Радев.

Борисов видя в ситуацията кабинета на Пламен Орешарски, но в по-лош вариант. "Нека съм лош пророк, може да се стегнат и да направят нещо по-добро", коментира той и продължи с анализа на изборните резултати: "Ако погледнем отзад напред ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия, 70 и няколко процента не я харесват, но Мая Манолова не я харесват 96%, Христо Иванов 90% не го харесват. Е, можеш ли с над 90% нехаресване да казваш "аз ще съм обмудсмана". Щом не харесвате ГЕРБ-СДС, Патриотичния фронт, управлявайте, като не искате да правим Велико Народно събрание, ГЕРБ може да изчезне тогава, хайде да го направим да видим. Нали искате всички мажоритарен вот Вместо да се карат кой да е председател на парламента, приемаме проекта за промяна на конституцията на Радев и отиваме на избори за ВНС. Тогава има смисъл да се правят избори. Иначе ето, все едно са минали и предсрочните избори, ГЕРБ го махаме от общия резултат, пак трябва да направят същите правителство".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай