Биков сигурен: Няма да има предсрочни избори

Страната ще бъде хвърлена в хаос, ако правителството утре подаде оставка

Биков сигурен: Няма да има предсрочни избори | StandartNews.com

Страната ще бъде хвърлена в хаос, ако правителството утре подаде оставка, заяви в интервю за Агенция Фокус депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той направи прогноза, че няма да има предсрочни парламентарни избори.

"Процесите не спират с една или друга оставка. Българското общество в момента е дълбоко разделено по най-различни линии, ако щете по линията – център-периферия. Хората от центъра на София имат едни искания, хората от периферията – съвсем други. Едните искат дневният ред на страната да бъде изцяло подчинен на съдебна реформа, каквато на този етап е абстрактно понятие, другите искат по някакъв начин да бъде омекотена икономическата криза", заяви още Биков.

"В това дълбоко разделение на обществото, когато са скъсани връзките между различните политически сили, когато е прекъсната възможността за какъвто и да е диалог, тогава рискуваме да постигнем хронична политическа криза. Няма никаква гаранция, че ще бъде съставено правителство след изборите, когато и да са те – предсрочни или редовни. Ние можем да потънем в тази политическа криза", обясни депутатът от ГЕРБ.

Народният представител коментира и последните социологически проучвания на „Алфа рисърч“ и „Маркет Линкс“ като посочи, че според тях, дори в пика на протестите, ГЕРБ остава първа политическа сила.

"Ако ГЕРБ се окаже първата политическа сила, аз бих питал онези от партиите, които участват в този протест, от които може би някои ще влязат в парламента, как ще преговарят с онези, които довчера са наричали "мафия" и "мутри", заяви Тома Биков.

"Дали Христо Иванов ще седне с "мафията' да преговаря за постигане на две трети мнозинство", допълни още той по темата.

"И от „Меркет Линкс“, и от „Алфа рисърч“, доколкото се вижда, може би единственият печеливш от сегашните протести, е партията на Слави Трифонов. Доколкото разбрах, представители на тази партия са казали, че в никакъв случай няма да преговарят с ГЕРБ по никакъв начин. Ние не можем да накараме някого насила да преговаря с нас. Можем да проявим търпение и то не за друго, а защото не желаем страната в момента да бъде хвърлена в хаос“, завърши Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай