Бакърджиев вади тайните на прехода

Пуска книга със спомени

Бакърджиев вади тайните на прехода | StandartNews.com

Бившият вицепремиер в кабинета „Костов”, когото Иван Костов брутално изрита от кабинета си без мотиви, вади тайните на прехода. Той подготвя книга, която съвсем скоро ще излезе от печат, съобщи самият той в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз.

"Когато някой те е излъгал и те е предал не искаш да му кажеш нищо", каза Бакърджиев в отговор на въпрос за Иван Костов. По думите му 10 януари 1997 г. е съпоставим по важност с 10 ноември 1989 г. А тези, които казват, че нищо не се е променило, нищо не виждат от това, което е в момента в България.

"Всички, които искахме демокрация и промяна в България, ни изринаха от властта. На 10 ноември заварихме една фалирала държава, БКП фалира България. 

Хора, които нямаха нищо общо със СДС, поставиха етикета на нашето управление. Всичко, което беше направено от правителството на Костов, беше залепено на СДС", обясни Бакърджиев. Той постави и няколко въпроса: "Защо хората не попитаха какво стана за приватизацията? Кой и на кого продаде банките, курортите и кое правителство? Никой нищо не казва за масовата приватизация, всички олигарси, които сега са подсъдими, тогава станаха милионери и милиардери. Трябва да се направи опис в Агенцията за приватизация", смята бившият политик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай