Аталай: Защо не избираме и независим премиер?

Борисов няма да намери баланс между Венецианската комисия и Конституцията ни, каза депутатът от ДПС

Аталай: Защо не избираме  и независим премиер? | StandartNews.com

 

Защо не избираме и независим премиер, който да контролира министър-председателя. Това депутатът от ДПС Рамадан Аталай  коментира  при Беновска пита решението на кабинета за назначаване на върховен прокурор, който да може да разследва главния.  Според Аталай с това решение Борисов се опитва да балансира между исканията на Венецианската комисия и това, което е записано в Конституцията. Такъв баланс обаче той не може да намери, заяви Аталай.

Той заяви още, че Валери Симеонов не е проблем на ДПС, а на цялата държава. Ако това е политика, когото наследството на България ще трябва да взима за пример, аз не искам да  имам нищо общо, каза Аталай.

Депутатът от ДПС коментира и предстоящата визита на американски експерти за АЕЦ „Белене“, като повтори позицията на Движението, че ядрената енергетика вече преключва в Европа, давайки за пример факта, че Германия е затворила мощностите си, а Норвегия и Дания отдавна са минали към водородни технологии. Заяви, че имаме още 6 години да решим бъдещето на тецовете ни, а „времето на кюмюра отдавна изтече“, каза още Аталай.  

Очевидно има глад от посланията на другите лидери, затова се насочва вниманието към посланията, отправяни от един политик – визионер. Така Аталай коментира засилените очаквания към предстоящата реч на 19 декември на Ахмед Доган.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай