Аталай: Дано Борисов не направи грешна стъпка с преференциите

БСП в коалиция с ВМРО ли са, а Станишев булка ли беше като премиер, пита депутатът

Аталай: Дано Борисов не направи  грешна стъпка с преференциите | StandartNews.com

Очакваме Бойко Борисов да покаже зрялост и не направи грешна стъпка за промените в Изборния кодекс, защото това е важно за неговия авторитет и този на партията му. Това заяви в предаването „Беновска пита” по Канал 3 депутатът от ДПС Рамадан Аталай в отговор на въпрос дали очаква Борисов да даде заден за одобрените от ГЕРБ и движението текстове за ограничаване на преференциите.

Според него ДПС е огласило проблеми в изборния процес, с които всички партии са били съгласни. „Ние имахме смелостта да кажем на висок глас какво куца в Изборния кодекс. В досегашния си вид преференциите създаваха недоверие вътре в самите партии и пращаха в парламента хора, които си плащат повече или имат повече роднини”, обясни Аталай. „Колегите от БСП, които сега роптаят срещу промените, палеха свещи те да минат”, заяви още той. Общата позиция с ГЕРБ пък изобщо не била договаряна задкулисно, защото преговорите с Цветан Цветанов се водели в залата.

ДПС настояло да се премахне втория протокол от изборните секции, за да намалеят съмненията за фалшификации в изборите, които витаели в обществото.

Това, че често становищата на ДПС и ГЕРБ съвпадали при гласуване в парламента не било странно, защото за всичко свързано ЕС и НАТО, управляващите можели да разчитат на движението като проатлантическа и европейска формация.

Аталай бил неприятно изненадан от упреците на Корнелия Нинова, че ДПС е влязло в коалиция с ГЕРБ заради промените в изборния закон.„ А ВМРО с БСП коалиция ли са, БСП подкрепя ли концепцията на Красимир Каракачанов за ромите, с която иска да замаже гафове, създадени от него”, попита депутатът от ДПС.

Той напомни, че много от сегашните червени депутати са участвали в общото управление на БСП и ДПС.  „Сергей Станишев от страната на булката ли беше, когато стана премиер с помощта на ДПС”, попита още Аталай. И обвини социалистите, че са заговорили с езика на националистите от трибуната на парламента.

По повод президентските избори Аталай обясни, че ДПС е подкрепило Румен Радев, за да покаже спада на доверието в ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай