Анастасов: ДПС няма да е рефер на мач, от който страдат хората

ЕК няма да одобри Плана за възстановяване без да имаме редовно правителство

Анастасов: ДПС няма да е рефер на мач, от който страдат хората | StandartNews.com

 

* Предложенията в актуализацията на бюджета са на ДПС, подкрепени от пленарна зала

* Радев ще бъде запомнен с реплика му за родината към председателя Мустафа Карадайъ

* ЕК няма да одобри Плана за възстановяване без да имаме редовно правителство

Най-важната мярка, която се прие с актуализацията на бюджета, са 120 лева месечно за пенсионерите в тези трудни времена. Заедно с това се прие и отпускането на 100 милиона за общините, 85 милиона - за земеделците, 70 милиона - за туризма, 40 милиона - за пътните превозвачи, 20 милиона – за самоосигуряващи се лица, 105 милиона - за медиците, както и още помощи в подкрепа на хората и бизнеса срещу кризата. Всички те са предложения на ДПС, подкрепени от пленарната зала. Това заяви заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов пред Беновска.

С това ние показахме ясно, че моделът на джипката и раздаването на пари по този начин свърши, добави той.

Анастасов заяви още, че този модел служебното правителство се е опитало да защитава до последно. А именно, да има свободата да раздава пари както прецени – с ПМС-та, да прехвърля пари от едно перо в друго, „нещо, което уловихме в последния момент“, добави зам. председателят на ДПС.

Той каза още, че в ДПС винаги запазват спокойствие и разум, независимо от атаките. Но предупреди всички онези, които „се облягат на спокойствието и разума ни и си мислят, че могат да правят фриволности, разчитайки, че ДПС ще бъде репер“.

„Ние сме репер. Но няма да бъдем рефер на мач, от който страда целия народ. Този мач трябва да приключи. Бойните изкуства не са за политиката. Войната не е част от политиката, тя се случва когато възможностите на политиците вече са се изчерпали“, каза още Анастасов.

Той обеща, че ДПС все по-малко ще мълчи при лъжи, особено когато те са изречени срещу Движението.

Страната сериозно продължава да затъва, бизнесът се намира между небето и земята. Нито един лев бизнесът няма да отдели за инвестиции докато няма стабилност, каза Анастасов и упрекна т.нар. нови партии, че не са съставили правителство.

Имаме информация от ЕК, неформална, която ни казва, няма да одобрят Плана за възстановяване и развитие, няма да ни отпуснат 12,6 милиарда евро, докато не сформираме редовен кабине, който да носи отговорност за изпълнението му, каза Анастасов.

По повод втория мандат на президента Станислав Анастасов отговори, че Радев ще бъде запомнен с репликата му за родината, отправена към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Ако някой си мисли, че може да с такива „постижения“ да се гордее „като влиза с будозер в душата на над 1 милион български граждани, които въпреки обидата от тоталитарния режим са избрали да живеят в родината си“... Не мисля, че в демократичния свят така работят нещата, каза Анастасов

Той припомни, че преди 5 години ДПС подкрепи Радев, „за да сменим модела на ГЕРБ на властолюбието“.

Радев обаче реши, че му се полага същото, каза с огорчение Анастасов.

Той добави, че никой не трябва да си помисля, че цялата власт му се полага. Историята е доказала, че това води до диктатура, до самодостатъчност и самозабравяне, добави Анастасов.

По повод бъдеща коалиция с ГЕРБ, Анастасов бе категоричен:

„Мутризацията в политиката трябва да бъде прекратена. Всеки има право на поправка, но старият модел трябва да приключи. Не искаме да връщаме лентата назад, но историята трябва да се помни. Не бива да се повтаря модела“.

Той заяви, че е изключително притеснен от инфлацията и обедняването на хората. „А в същото време има правителство, което обслужва предизборна кампания и няма дългосрочна визия“, добави заместник-председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай