Ахмедов: Напускането ще изиграе лоша шега на БСП

На въпрос доколко е важно какво мисли почетният председател Ахмед Доган Ахмедов отговори, че колкото и да не участва в активната политика, Доган следи политическия живот и е важна и неговата дума, както и на всички членове...

Ахмедов: Напускането ще изиграе лоша шега на БСП | StandartNews.com

"Нямаме навик да напускаме парламента, за да извоюваме своите желания. Това напускане на БСП е тяхна воля, но мисля, че ще им изиграе лоша шега", заяви в интерзю за БНР Ахмед Ахмедов, заместник-председател на ДПС, преди заседанието на Централния съвет на партията.

В предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" той допълни, че "с оглед на предстоящите избори е естествено всеки да се опита да изкара дивиденти, но да оставим на времето". 

Ахмедов уточни, че Централният съвет заседава между две конференции и взема решенията.

"Ще направим анализ на политическата обстановка и ще сформираме централния политически щаб за предстоящите избори за Европейски парламент. Критериите за евродепутати и какво се случва в политическото пространство също са на дневен ред. До 30 март ще се приемат номинации", добави Ахмедов. Според него една такава номинация е оценка от структурите.

"За нас първо е важно да извървим този процес. След това изборният щаб ще обяви листата. Щабът на ДПС винаги се оглавява от председателя на партията", добави Ахмед Ахмедов.

На въпрос доколко е важно какво мисли почетният председател Ахмед Доган Ахмедов отговори, че колкото и да не участва в активната политика, Доган следи политическия живот и е важна и неговата дума, както и на всички членове.

"Естествено, може", така Ахмедов отговори на въпрос за евентуална номинация на Делян Пеевски.

"Той е един от най-работните депутати по отношение на законопроектите. Понякога не е важно присъствието".

"ГЕРБ допуснаха много своеволия. Често започнаха да сменят и правилника на Народното събрание. В сегашния правилник има клаузи за санкции към онези депутати, които не идват на работа. Работата на един народен представител не е само в пленарна зала", подчерта Ахмедов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай