Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща с две деца

Да помогнем на тежко болен самотен баща с две деца да оздравее

Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща с две деца | StandartNews.com

Светлозар Дончев е на 46 години, самотен баща на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - болестта на Бюргер (Buerger's Disease).

Болките и проблемите на Светлозар започват през 2019 година, когато в следствие на силен стрес след тежък за него и децата му развод се отключва болестта на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е потвърдена от трима независими лекари, той не спира да вярва и да се бори за собствения си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и сам отглежда.

Светлозар разказва как след като е бил на операционната маса и са му съобщили, че в следствие на болестта се налага да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и въпреки болката и страданията да напусне болницата и да се бори с болестта. Тогава започва лечение в Уни Хоспитал, но за лечението, лекарствата и инжекциите са му необходими средства, с които Светлозар не разполага.

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светлозар проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му. След последната дарителска кампания, организирана от приятелите на Светльо само за три дни бяха събрани необходимите 2500 лв., необходими за спешната операция на Светльо.

Месец след интервенцията, обаче той има нужда от рехабилитация и инжекции „Проставазин“, за които са необходими 2000 лв. Поради заболяването си в момента Светлозар не е трудоспособен и няма никакви доходи. Именно затова приятелите на Светлозар решават да организират още една дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за рехабилитацията и необходимите инжекции, както и за издръжката на двете му децата, които той сам отглежда.

„Нека в този труден за цялото ни общество момент да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да дари колко може средства, за да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижа за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо, които организират дарителска кампания, за да му помогнат.

Сметката по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар за дарение на храна и дрехи: 0877717471

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай