Златната есен продължава и през уикенда

Над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но над Източна България ще се образува мъгла или ниска облачност

Златната есен продължава и през уикенда | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево, а в повечето райони температурите ще са между 22° и 27°, в София – около 25°

Над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но над Източна България ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще бъде и тихо с минимални температури предимно между 6° и 11°, в София – около 8°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - близко до средното за месеца.

Преди обяд в източните райони и на места по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо.

Над Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е 20° - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В неделя и в началото на следващата седмица промяна на синоптичната обстановка не се очаква. Времето ще остане топло за периода, в повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 22° и 27°, а минималните - между 7° и 12°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай