Защо Илияна Раева хвърля гръмотевици

Разказа спомен за баба си

Защо Илияна Раева хвърля гръмотевици | StandartNews.com

Със специален пост във Фейсбук излезе шефката на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева на имения си ден. Днес е Илинден и Раева празнува. Ккато всяка година тя прави курбан раздава. Сега обаче голямата шампионка на България разказа мил спомен от детството си. Кръстена е на дядо си Илия, но баба й я научила да тачи празника.

Когато бях малка и се ядосвах за нещо, тропах с крак и плачех, и виках, баба се смееше с глас и всеки път казваше: “Айдеее… разлуди се Илия, я и гръмотевици ще хвърли.” Аз още повече се ядосвах, а тя още повече ми се смееше с глас, върна лентата Илияна Раева.  

Днес ще занеса курбан и в залата на момичетата и треньорите. Всяка година им нося. За изпроводяк…, написа още Раева. И честити празника на всички.

Ето целия разказ на Илияна Раева за Илинден:

Днес е Илинден!

Почита се свети пророк Илия!

Илия означава Божия крепост. Баба ми ме научи да почитам този ден и светец. Кръстена съм на дядо ми Илия. Баба не пропускаше като малка да ме води в черквата на този ден и аз много обичах да слушам как свети пророк Илия се е качил на небето с огнената колесница. Поверието гласи, че светия пророк е повелител на гръмотевиците и бурите.

Когато бях малка и се ядосвах за нещо, тропах с крак и плачех, и виках, баба се смееше с глас и всеки път казваше: “Айдеее… разлуди се Илия, я и гръмотевици ще хвърли.” Аз още повече се ядосвах, а тя още повече ми се смееше с глас.

Много си ценя името и вярвам, че свети пророк Илия ми дава много сила. На този ден правя курбан и раздавам. Преди 18 години с Наско построихме параклис “Свети пророк Илия”. Вчера го почистих и запалих свещичка. Дълбоко вярвам в силата и законите на невидимия свят. Това ми дава много сили, много!

Днес ще занеса курбан и в залата на момичетата и треньорите. Всяка година им нося. За изпроводяк…

Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Дано са усетили величието и силата на името си, защото то е БОЖИЯ КРЕПОСТ!

Честит имен ден и на моята прелестна малка Илиана!❤️

P.s. Поверието гласи, че морето взима жертви днес. Бъдете внимателни докато се къпете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай