За кои републикански пътища ще се събира винетна такса?

МС ще проведе последно за годината правителствено заседание

За кои републикански пътища ще се събира винетна такса? | StandartNews.com

Министерски съвет /МС/ ще проведе последно за годината правителствено заседание. По време на заседанието кабинетът ще приеме списък на републиканските пътища, за които ще се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса, и ще определи съоръжение, за което ще се събира такса по Закона за пътищата за ползване на отделно съоръжение по републиканската пътна мрежа.

С друго решение МС ще приеме Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018-2020 г. и ще одобри доклад за изпълнението на Националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2013-2016 г.

По предложение на министъра на образованието, кабинетът ще приеме актуализиран списък със защитените от държавата специалности от професии за учебната 2019/2020 г. и актуализиран списък със специалности от професии, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2019/2020 г.

От вицепремиера и министър на външните работи е внесен проект на решение за приемане на национален план от инициативи за отбелязване на 15-ата годишнина от членството ни в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на организацията на Северноатлантическия договор.

Министерски съвет ще одобри проект на Закон за защита на търговската тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай