З варианта къде да се преместят депутатите

Докато партиите се консултират, социалните мрежи предложиха алтернатива

З варианта къде да се преместят депутатите | StandartNews.com

Оказа се, че най-големият проблем на парламентаристите у нас е къде да гласуват двете най-важни в момента решения - удължаването на извънредното положение заради бушуващата пандемия и актуализацията на бюджета с поемането на нов дълг, който може да ни спаси от фалит на бизнеса и срив на икономиката.

Сградата, където досега „Съединението прави силата“ не върши вече работа, защото точно съединението на голяма група хора в момента е забранено. На фона на безкрайните телефонни консултации между политическите сили, плъзнаха из социалните мрежи и 3 екстравагантни варианта.

Първият: Депутатите по време на извънредното положение се заселват в гората край Оборище - там, където през 1876 година бе взето решението за отвоюване на свободата и независимостта на България. На това знаково място хем ще отбележат подобаващо годишнината от Априлското въстание, хем ще имат възможност да заседават в предостатъчна социална и политическа изолация. Духът на  членовете на Българския централен революционен комитет може да ги направи и по-отговорни към съдбата на отечеството.

Вторият: Старопрестолният град Велико Търново, където се е провело учредителното заседание на българския парламентаризъм, става временно домакин на новите съдбоносни решения на депутатите. С радост ще ги приютят десетките опустели хотели, а сбирките отново ще са на открито – на хълма Царевец. Което пък ще позволи всяко заседание да започва със спектакъла „Звук и светлина“ за опресняване на историческата им памет.

Третият: Столичната гордост на кабинета Борисов – Зала „Армеец“, има всички удобства да разположи 240-те народни избранници поне през 50 седалки един от друг. Ако се наложат среднощни заседания, депутатите могат и да полегнат на разположените от Карачанов легла за полевата болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай