Затварят магистрала "Тракия" за визитата на папата

Ще има поетапно спиране на движението в столицата още от 5 май

Затварят магистрала "Тракия" за визитата на папата | StandartNews.com

Част от магистрала "Тракия" ще бъде затворена в понеделник заради визитата на папа Франциск, обявиха от МВР. 

"На 6 май преди обяд движението по автомагистрала "Тракия" посока Бургас ще бъде отклонено по пътен възел "Запад" - Пловдив на 119 км до пътен възел "Плодовитово" на 165-ти км. Тази временна организация ще бъде създадена в следобедните часове по обратен ред", обясни директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Атанас Илков.

 Големи райони от столицата ще бъдат блокирани от полицията на 5-и, 6-и и 7-и май. От МВР препоръчаха на всички, които искат да видят папата, да отидат няколко часа по-рано на определеното място, за да могат да бъдат проверени.

Заместник-директорът на Столичната полиция ст. комисар Антон Златанов обясни, че сериозните мерки за сигурност включват поетапно спиране на движението в столицата още от 5 май.

Ще бъдат изградени и няколко контролно-пропускателни пункта, през които гражданите ще могат да преминават, за да присъстват на събитията, свързани с папата. Един от тези пунктове ще бъде на кръстовището на улиците „Г. С. Раковски“ и „Оборище“, а друг ще има на „Московска“ и „Париж“.

За литургията на площад „Княз Александър І Батенберг“ от 16.45 часа на 5 май също ще бъдат взети сериозни мерки за сигурност и ще бъдат изградени пропускателни пунктове. От МВР призовават хората да не носят обемисти багажи, разрешени са чадъри заради очакваното лошо време.

Вътрешното ведомство апелира и към шофьорите да бъдат търпеливи, тъй като се очаква и ограничение на движението по АМ „Тракия“ във връзка с посещението на папата в град Раковски.

От днес в София е забранено движението по булевард „Цар Освободител“ в отсечката между улиците „Раковски“ и площад „Независимост“. Забранено е придвижването и по улица „Оборище“ между улиците „Г. С. Раковски“ и „11-ти август“. Забранява се паркирането на автомобили на площад „Княз Александър I“, както и около северозападната дъга на храм-паметника „Св. Александър Невски“. До 6 май се променя и маршрутът на нощния градски транспорт в центъра на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай