Вторникът – студен, от сряда леко се затопля

Минималните температури утре ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието - 11-13 градуса

Вторникът – студен, от сряда леко се затопля | StandartNews.com

През нощта валежи ще има главно в източната половина от страната и в планините, като постепенно ще спират. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Утре ще е ветровито, със значителна облачност. На места ще превали, но валежите ще са слаби. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието - 11-13 градуса, максималните в Северна България и по високите полета на Западна ще са между 9 и 14 градуса, в останалата част от страната температурите ще са от 13 до 18 градуса, предава БТА.

Над Черноморието ще има значителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява предимно сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

През нощта срещу сряда, 8 май, вятърът ще отслабне, в Югозападна България на места и ще стихне. От запад облачността ще се разкъса и намалее до ясно и сутринта в котловините в западната половина от страната ще има слани. В сряда в много райони ще бъде предимно слънчево; по-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, без валежи. Дневните температури ще се повишат.

В четвъртък, 9 май, вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още, но сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще се вплътни и в Западна България ще превали дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай