Водни шефове със 100 бона заплата

Половината вода в Пловдив се губи, двама началници във ВиК вземат космически пари

Водни шефове със 100 бона заплата | StandartNews.com

Водната криза в Перник извади наяве золуми на ВиК дружествата в цялата страна. Авариите във водопреносната мрежа в Пловдив и областта всеки ден оставят хиляди хора на сух режим. Инвестиционната програма на ВиК за подмяната на тръбите едва крета, но шефовете на дружеството получават заплати като супер успешни ръководители, съобщи „Марица”. 

ВИЖ ОЩЕ: Пловдив става Перник 2

Само двамата големи мениджъри във ВиК Пловдив са си разделили почти сто бона през миналата година. Възнагражденията на управителя на дружеството Спартак Николов /на сн. вляво/ и контрольора Валентин Василев, които се водят "ключов ръководен персонал", възлизат на 99 000 лева, става ясно от годишния отчет на ВиК за 2018 г. Само за сравнение - година по-рано заплатите им са възлизали на общо 83 000 лева.

Валентин Василев и Спартак Николов отдавна вървят в тандем. Първият беше управител на водното дружество до 2013 година, а вторият му беше заместник. За известно време Василев се заигра в политиката като кмет на район "Южен", а след това се завърна на топло във ВиК - Пловдив на ключовата ръководна длъжност. От символичната дата 9 септември 2014 година управител там вече е бившият му „вице“ Спартак Николов, който контролира близо 10 млн. лева годишно под формата на обществени поръчки за доставчици на материали и външни услуги.

Контрольорът Валентин Василев не е случаен човек, той беше управител на водното дружество до 2013 година, а Спартак Николов му беше заместник

Заради остарялата преносна мрежа 55% от питейната вода в Пловдив изтича в земята.

Заради подобни течове, довели до бедствие в Перник, вчера премиерът Бойко Борисов предложи ВиК-тата в цялата страна да се обединят в едно мега дружество. Така ще се управляват по-лесно и по-ефективно, аргументира се министър-председателят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай