Валежите спират, студът продължава

Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°

Валежите спират, студът продължава | StandartNews.com

Сутринта в крайните южни райони и на места в планините все още ще превалява, но до обяд валежите навсякъде ще спрат. Облачността от север ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, с него ще продължи да прониква студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Облачността от север ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Сутринта на места в крайните южни райони все още ще превалява дъжд или мокър сняг. Максимални температури между 4° и 8°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в южните райони на страната. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Ще е по-студено с максимална температура на 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В четвъртък и петък сутрин ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 5° и 0°, първия ден в отделни райони в Северна България и котловините до минус 8°, минус 10°. Дневните ще се повишават и в петък на места ще достигат 10°. В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, през деня облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток, в петък - от югозапад. В планините ще бъде предимно слънчево, там ще се затопли повече. В петък по-късно през деня ще започне заоблачаване, а вятърът ще се ориентира от запад. В събота облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, минималните температури ще са по-високи в сравнение с предишните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай