Ваклин: Не се чувствам употребен

Изпълних своя дълг, сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят, каза той

Ваклин: Не се чувствам употребен | StandartNews.com

"Не се чувствам употребен. Чисто човешки разбирам тежестта на присъдата, но законодателят е преценил, че такива деяния, защото курупцията е деяние срещу всеки един от нас, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат, дори и мен, но това е решението на законодателя." Така бизнесменът Александър Ваклин коментира пред Нова тв обявената вчера присъда от 20 години затовор за бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и 15 години за заместничаката ѝ Биляна Петрова, които бяха обвинени за искане на 500 000 евро и получаване на 56 000 евро подкуп именно от Ваклин.

"Изпълних своя дълг, сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Що се отнася до доказателствата, за които се правят опити да се вмени, че са негодни, е в компетентностите на съда да прецени това. Случаят се превърна в политически, а той е чисто криминален", каза още Ваклин.

"Що се отнася до институциите, мога да кажа, че в тази сложна композиция на законите за борба с корупцията, в която доказателствата се събират много трудно и има много вратички, обвинените да могат да се измъкнат, това е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да обявят война на този рак - корупцията", допълни бизнесменът. Именно корупцията била най-сериозният проблем, не толкова конкретният случай.

"Всички СРС-та са публикувани в един уебсайт, в който може да се прочетат експертизи и протоколи. Там се вижда, че господин Дюлгеров, в деня на предаването на парите, уговаря да му бъдат предадени допълнителни пари след свършване на работата", категоричен бе Ваклин.

По отношение на твърденията на експерти, че светещото вещество, което се изпозлва за макриране на парите, е пренесно върху Иванчева, бизнесменът пак посочи, че експертизата е публикувана в интернет и вътре било много ясно написано за всички "къде, как и колко са намазани с веществото. Написаното не съвпада с показанията на експертите в съда", обясни Ваклин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай