В Русия: Възхитени от Иван Кръстев, изумени от Радев

Политологът говори на форум заедно с руския премиер

В Русия: Възхитени от Иван Кръстев, изумени от Радев | StandartNews.com

 

България отново е във фокуса на руските медии. От една страна, с проваленото участие на президента Румен Радев в конференцията „ Три морета“ в Естония, от друга страна – с дейното участие на политолога Иван Кръстев на форум в Москва.

Медиите в Русия отразява подробно прекъснатата визита на Радев в Талин заради това, че по-рано е бил в контакт със заразен от коронавирус. Сайтовете акцентират, че това съобщение не е получено от преслужбата на българския президент, а от офиса на държавния глава на Естония. Разказва се подробно как след като това е станало известно на всички участници в конференцията, българският президент не е присъствал на официалвата вечерята, останал е изолиран в хотел, а във вторник вместо на откриването на инициативата, е отлетял за София.

Много по-ласкаво е отразено участието в международната конференция „Валдай“ на политолога Иван Кръстев, който бе специален участник на форума.

В пандемията най-добре се справиха страните, които се управляват от жени, заяви председателят на Центъра за либерални стратегии, който бе представен и като научен сътрудник във Виенския институт за хуманитарни науки.

Жените не възприемат пандемията като война и използват съвсем друг език за решение на проблемите. Мъжете, от своя страна, говорят за вируса като за враг, който е нужно да бъде победен: но това не помага за борба с инфекцията , заяви Кръстев, цитиран от РИА Новости.

 „Валдай“ е проправителствен форум, учреден от Министерството на образованието и Министерството на външните работи, Висшата школа по икономика и легендарния МГИМО. На конференциите всяка година се канят международни гости, а днес Кръстев бе в компанията на монголски депутат, индийски медиен експерт и  зам. ректор на Висшата школа.

Веднага след изказването на Кръстев реч произнесе премиерът на Русия Михаил Мишустин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай