Три кръстовища в София остават блокирани

Напрежение на "Ситняково" между шофьори и протестиращи снощи

Три кръстовища в София остават блокирани | StandartNews.com

Антиправителствените протести продължават и днес. Остават блокадите на протестиращите в столицата на три места.

Затворени за движение са районът между Министерския съвет и президентството и кръстовищата на Орлов мост и при ректората на Софийския университет.

Ситуацията на трите възлови кръстовища в момента е спокойна. Демонстрантите разказаха, че нощта е преминала без напрежение и провокации, съобщи БНР.

По бул. “Цар Освободител“ вече има пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надпис – “България не е каквато трябва да бъде“.

Придвижването в центъра на столицата и днес ще остане затруднено заради издигнатите трайно блокади.

Движението в района на румънското посолство тази сутрин се осъществява нормално. Снощи кръстовището пред посолството на Румъния остана затворено близо 2 часа. Полицейско присъствие в района нямаше, стигна се до напрежение между шофьорите и хората от блокадата.

Час, след като беше блокирано движението, на кръстовището се появи патрулка, а полицаите в нея бяха нападнати от протестиращите с въпроса защо не са се появили по-рано, за да потушат конфликтите и да контролират трафика, съобщи БТВ. 

В крайна сметка кръстовището беше изцяло освободено и в момента градският транспорт в района се движи по нормалния си маршрути.

Промени има по линиите на автобусите и тролеите, които преминават през кръстовищата на Ректората на Софийския университет и „Орлов мост“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай