Теодор Ушев с награда за принос към културата

Статуетката "Възраждане" бе връчена вчера вечерта от Красимир Иванов, преподавател на Ушев, минути преди единствената прожекция на "Физика на тъгата"

Теодор Ушев с награда за принос към културата | StandartNews.com

Аниматорът Теодор Ушев получи наградата на НДК за принос към българската култура.

Статуетката "Възраждане" бе връчена вчера вечерта от Красимир Иванов, преподавател на Ушев, минути преди единствената прожекция на "Физика на тъгата". Анимацията бе показана в рамките на "Киномания".

Ушев благодари на учителя си за първите уроци по анимация. "Краси е първият и единствен учител по анимация, и реших, че това е достатъчно за мен. След като човек е учил при него, не му трябват други уроци", каза Теодор Ушев.

"Тази награда ми е една от най-важните, да не кажа - най-важната, по много причини. Първо, защото ми напомня за летящ човек, а това е основното нещо, към което се стремя", допълни Ушев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова удостои аниматора с грамота за принос за популяризиране, опазване и развитие на културата в София. Тя му благодари за всичко, което е направил за града през последните две години. Подчерта и приноса на Ушев към превръщането в съвременна галерия на пространството под бившия мавзолей на Георги Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай