Студ и изолация надуха сметките за парно

Ще дойде обаче връщане на пари

Студ и изолация надуха сметките за парно | StandartNews.com

Средномесечната температура за месец март е била с над 2 градуса по-ниска в сравнение със същия период миналата година.

Това казаха от Толлофикация - София, позовавайки се на данни от НИМ.

За по-високите сметки е допринесло и това, че от началото на извънредното положение (13 март) "повечето от столичани са останали в домовете си, в резултат на което и общото количество потребена топлинна енергия е по-високо".

От "Топлофикация - София" отбелязват, че мартенските сметки са изчислени по високата цена на топлинната енергия до 1 април 2020 г. По новата цена, утвърдена от КЕВР, и в сила от 1 април (с 26,5 процента по-ниска - 70,32 лв. за мегаватчас /без ДДС/), се очакват по-ниски сметки за последния месец на отоплителния сезон.

Реално потребените количества топлинна енергия във всяко жилище ще бъдат отчетени след приключване на отоплителен сезон 2019-2020 г. и на тази база ще бъдат изготвени годишните изравнителни сметки. Изключение правят потребителите с реален месечен отчет.

Клиентите, които имат ежемесечен реален отчет на уредите си за дялово разпределение, ще получат сумите още с първите си месечни сметки след утвърждаването на ретроактивните цени от КЕВР.

За останалите потребители, които получават прогнозни месечни сметки, сумите ще бъдат отразени в годишните изравнителни сметки и ще са видни през юли, се посочва още в съобщението.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай