Страхотна новина за бонуса от 120 лв. върху пенсиите

760 лв. минимална заплата за 2022 г. иска кнсб

Страхотна новина за бонуса от 120 лв. върху пенсиите | StandartNews.com

Страхотна новина за добавката от 120 лв. върху пенсиите каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ.

На въпроса дали ще продължи да се изплаща помощта от 120 лева за пенсионерите, той заяви: "Няма кабинет, досега роден, който да свали нещо надолу като плащане". С което ясно подчерта, че нито някой ще посмее да бутне бонуса, нито синдикатът ще допусне това.

Добавката от 120 лв. за трите месеца до края на година бе предложена и утвърдена в актуализацията на бюджета от ДПС.

Новият служебен кабинет трябва да залага политики, не се е случвало досега служебно правителство да прави бюджет, каза още Пламен Димитров. Според него с новия бюджет трябва максимално да се подкрепят бизнеса, заетостта и социалната сфера.

По думите му Европейската комисия поставя остро въпроса за неприемане на Плана за възстановяване. "Другият горещ картоф, който трябва да реши новото служебно правителство е този, час по-скоро", допълни Пламен Димитров.

Той прогнозира, че инфлацията ще достигне близо 5 процента.

"Трябва да бъде договорена 760 минимална заплата за 2022 година. Спекулата на цените зависи от прозрачността на ценообразуването, зависи от регулаторите, не може да има повишение три пъти на една стока. Аз очаквам от началото на следващата година двуцифрено увеличение на цените на топлоенергията заради цената на газа", добави президентът на КНСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай