"Стани богат" си казва сбогом с БНТ

Заснетите епизоди ще продължат да се излъчват

"Стани богат" си казва сбогом с БНТ | StandartNews.com

Причината са финансовите й задължения  от 37 млн. лв.

Българската национална телевизия ще прекрати най-рейтинговото си предаване „Стани богат”. Това ще стане, след като бъдат излъчени вече заснетите епизоди, съобщиха от маркетинговия отдел на БНТ.

Причината е високата му цена. Развлекателната игра е външна продукция. Според новия генерален директор на обществената телевизия Емил Кошлуков „Стани богат” струва 4.4 млн. лв. или по 22 000 лв. на предаване.

„Стани богат”, което стартира през април, успешно се справяше с конкуренцията на основните новинарски емисии на комерсиалните телевизионни оператори, излъчвани в същия сегмент от прайм тайма.

Спира излъчването и на спортната игра „Спортисимо”, излъчвана по БНТ1. Кулинарното шоу „Бързо, лесно, вкусно” ще продължи да е част от програмата на БНТ и през новия сезон, който започва на 1 септември, след като авторите му са се съгласили да намалят цената му наполовина. От разследване на в. „Сега” става ясно, че цената на епизод от него е 11 400 лв.

През юли Кошлуков съобщи, че БНТ има финансови задължения от 37 млн. лв. Един от основните ангажименти от управленската му програма е да поправи финансовото състояние на обществената медия. При избирането си той посочи, че може да спести на телевизията 6-7 млн. лв. от спиране на неизгодни договори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай