Средният пръст е абсолютен фейк нюз!

Това каза Валери Симеонов

Средният пръст е абсолютен фейк нюз! | StandartNews.com

"Не съм показвал среден пръст на протестиращите, това е абсолютен фейк нюз", заяви пред БНР Валери Симеонов, зам.-председател на Народното събрание и съпредседател на "Обединени патриоти".

Според него протестът е "необходим" и той е говорил с организаторите на протестната акция в центъра на София днес.

Той беше категоричен, че отношенията му с ресторантьорите и хотелиерите винаги са били много добри и подчерта, че по време на епидемичната обстановка в България той винаги е имал позиция в подкрепа на този бранш:

"Имам не малък принос за намаляването на ДДС на 9%, за включване на виното и бирата в това, за осигуряването на нормални условия за работа в курортите. Аз съм член на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Дори влязох в известен конфликт с НОЩ и с колегите от ГЕРБ". 

Симеонов призова да не се приравняват собствениците на дискотеки и клубове по морето, които нарече "представители на бившия силов бранш", с "нормалните ресторантьори":

"Категорично против съм отварянето на нощните заведения! Там обстановката е съвсем различна и рискът е много по-голям. След като част от ресторантите работят, тези в хотелите, и това не повиши заболеваемостта, нормално е да се отворят и другите, защото това е дискриминация". 

Според Симеонов, след като се отворят училищата за големите учениците, нищо опасно няма да работят и кафенетата и ресторантите при 50% запълняемост. Той подчерта, че е привърженик на по-сериозни противоепидемични мерки и припомни, че през ноември е бил за затваряне на училищата.

По думите му заболеваемостта трябва да се следи и ако се повиши, мерките отново да се затегнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай