Съпругата на Дончев защити кмета на Габрово

"Някой иска оставката на Таня Христова? Това може да се случи единствено в мокрите сънища на местни БСП-активисти", пише Светлана Дончева

Съпругата на Дончев защити кмета на Габрово | StandartNews.com

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, защити кмета на Габрово Таня Христова. Тя е обвинявана за проблема с циганите в Габрово покрай протестите, предизвикани от побоя, извършен от трима роми над продавач в магазин. 

Самата Христова заяви днес, че носи оставката в джоба си, но не смята, че в града има концентрация на ромско население. 

Ето какво написа Светлана Дончева във Фейсбук: 

Някой иска оставката на Таня Христова?! Това може да се случи единствено в мокрите сънища на местни БСП-активисти и други "будни" габровци. Да припомня ли, че Таня Христова е избирана два пъти за кмет на Габрово от първи тур, като на изборите през 2015 г. отвя всичките си опоненти като получи подкрепа от почти 70% от гласувалите габровци? Да припомня ли огромната промяна на града от както тя е кмет? Не, няма нужда от това, защото габровци помнят, а промяната я вижда всеки, който живее и работи в този прекрасен град. 

Насажда се мнението, че Таня Христова населва цигани в Габрово, за да гласуват за нея на изборите. По-голяма глупост не може да бъде измислена. Тя никога не е имала нужда от цигани, за да печели убедително подкрепата на габровци. Никога! Показват го обективните факти от резултатите на местните избори през последните 8 години. 

А цигани, придошли в Габрово, през последните три години, наистина има. Не е приятно, съгласна съм. Беснея всеки път, когато чета за тях и това, което правят. Но истината е, че те идват по съвсем прозаични причини. Градът е хубав, подреден, спокоен и най-вече има работа. Никоя власт не може да им забрани да се местят и да се населват, там където искат. Против закона е, а нали искаме законите да се спазват? 

Проблемът е, че поведението и навиците им не се вписват в този град. И ако не могат да приемат установените порядки, ако не желаят да живеят така, както се очаква от тях, ако създават тревожност и страх у габровци, ако нарушават обществения ред, то тогава трябва да знаят, че ще се запознаят със закона отблизо. Съзнавам, че идват избори и политическите хиени точат зъби, но и това ще мине.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай