БНР-шефът настоява: Спряхме по технически причини!

Генералният директор на БНР ще иска увеличение на заплатите с 25%

БНР-шефът настоява: Спряхме по технически причини! | StandartNews.com

Спирането на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ на БНР за близо 5 часа на 13-ти септември се е наложило заради възникнал голям технически проблем, заяви генералният директор Светослав Костов (на снимката) на изслушване пред Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

„Заради множество констатирани от директора на дирекция „Техника“ проблеми в БНР с осигуряване на нормалното приемане не само на „Хоризонт“, но и на различните програми на БНР, да бъде извършена профилактика в БНР и по-точно проверката, която е направена в дирекция „Техника“ и проведените замервания в оптичен кабел“, обясни Генералният директор на БНР.

Светослав Костов каза още, че в БНР няма цензура.

По-рано на извънредно общо събрание на БНР Костов обяви, че ще поиска увеличение на заплатите в медията с 25%.

Прокуратурата разпореди проверка, тъй като БНР има статут на стратегически обект, който при кризи има мисията да информира гражданите. Тя беше възложена на три институции - Държавната агенция "Национална сигурност", Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

Най-късно до петък ще са ясни резултатите от разпоредената от прокуратурата проверка за причините за спирането на програма „Хоризонт“ в петък. Тя е под наблюдението на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

„Днес наблюдаващият прокурор от ВКП ще анализира с колегите от ДАНС всички факти и обстоятелства, които са възложени да бъдат проверени и ще бъде изяснена цялата ситуация, както и ще получите пълна информация за ситуацията до момента. Както виждате прокуратурата е максимално открита до момента, публикувани са факти  и обстоятелства от досъдебни производства. Съзнаваме, че това представлява обществен интерес в случая и ще бъде информирано обществото чрез вас на всички факти и обстоятелства, които са установени“, каза Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай