Снегът тръгва от планините

Максималните температури на Бъдни вечер ще са между 5 и 10 градуса

Снегът тръгва от планините | StandartNews.com

От северозапад с умерен и временно силен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб дъжд, а в планинските райони – слаб сняг. Температурите ще се понижат още и минималните ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 5° и 10°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температура на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

И през следващите дни ще преобладава облачно време, на места с превалявания, предимно слаби. В средата на седмицата през деня преваляванията ще са предимно от дъжд, а сняг ще превалява в планините и планинските райони. Все пак, във вечерните и ранните сутрешни часове и на места в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. С продължаващото понижение на температурите към петък в повече райони ще дъждът ще преминава в сняг, но валежите отново ще са слаби и на места, и вероятността да се образува снежна покривка е малка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай