Снегът се завръща - ето кога и къде

Със силния североизточен вятър нахлува студен въздух

Снегът се завръща - ето кога и къде | StandartNews.com

Днес валежите временно ще спират и на места ще има разкъсвания на облачността. Преди обяд в низините и котловините все още видимостта ще е намалена. Около обяд от запад отново ще завали, вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина от страната валежите ще са значителни.

Югозападният вятър постепенно ще се ориентира от североизток и ще се усилва. С него ще започне да прониква студен въздух. В северните райони още до сутринта в сряда дъждът ще премине в сняг.

Максималните температури в Северна България ще са между 3° и 8°, а в Южна - между 9° и 14°, за София - 10°. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно. По-късно след обяд ще започнат валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Вятърът постепенно ще се ориентира от североизток и ще е слаб до умерен, но по-късно след обяд ще се усилва. Максимални температури от 7-8° в крайните северни, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 метра – от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е предимно умерен от юг-югозапад и до вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

 Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай