Слънцето ще се показва срамежливо

Максимални температури между 14° и 19°, в крайните югозападни райони до 22-23°

Слънцето ще се показва срамежливо | StandartNews.com

Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Сутринта на места в крайните югоизточни райони все още ще превалява. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 14° и 19°, в крайните югозападни райони до 22-23°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, по-значителна в сутрешните часове и на места по южното крайбрежие ще превали. След обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде ветровито, с умерен и силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Сутринта в Странджа ще има превалявания в процес на спиране. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 3°.

В началото на следващата седмица облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник - главно в Южна България, във вторник - и на изток. Вятърът ще се ориентира от североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили. Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони и максималните ще бъдат предимно между 12° и 17°. В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли. В сряда облачността ще се разкъса и намалее. Повишена вероятност за слани има в понеделник и в сряда, когато минималните температури ще бъдат предимно между 4° и 9°, през първия ден на места и по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай