Слънцето ни огрява в иначе хладна сряда

Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°

Слънцето ни огрява в иначе хладна сряда | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Над западната част от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо. След пладне от запад ще започне ново заоблачаване, което през нощта срещу четвъртък ще обхване цялата страна. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Постепенно вятърът ще се ориентира от югоизток, но ще е слаб. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на мроската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. След пладне от запад ще започне ново увеличение на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, с тенденция на усилване. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В четвъртък вятърът от югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната. Температурите ще се повишат и на места в централната част на Дунавската равнина и в югоизточните райони максималните ще достигат 15°-18°, в останалата част от страната ще са между 10° и 15°; преобладаващите минимални ще са между 2° и 7°. След временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня тя отново ще се увеличи и към вечерта в северозападните райони ще превали дъжд. През нощта срещу петък и в петък на много места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в южните райони придружен с гръмотевици. Впоследствие облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и по-късно ще започне понижение на температурите. В събота ще има променлива облачност, на отделни места в южните райони все още ще превалява. Все още ще духа умерен северозападен вятър и застудяването ще продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай