Слънчево с температури над 20 градуса

Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 17°

Слънчево с температури над 20 градуса | StandartNews.com

Над страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 17°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. През деня ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В петък ще се задържи предимно слънчево. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили, дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°. Минимални - между 3° и 8°.

В събота от север облачността ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще започне понижение на дневните температури - максималните ще бъдат между 12° и 17°. Минималните - високи, предимно между 5° и 10°.

През нощта срещу неделя и в неделя, с усилване на вятъра от североизток, ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг, но с понижението на температурите и в Предбалкана, и по високите котловинни полета на Западна България, дъждът ще премине в сняг. По-съществени като количество ще са валежите в югозападната половина от страната. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай