След мразовита нощ - слънчев и по-топъл ден

Максималните температури ще са между 2° и 7°

След мразовита нощ - слънчев и по-топъл ден | StandartNews.com

Днес ще бъде слънчево с максимални температури между 2 и 7 градуса. Минималните температури, с които посрещаме деня обаче, са от минус 8° до минус 3°, на места в Североизточна България до минус 13°. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца и бавно ще се понижава.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 3° и 5°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините времето ще е слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

В понеделник вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад, висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни. През нощта срещу вторник и във вторник на места ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-1000 метра – сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен, временно силен. Температурите ще се повишат още, по-чувствително минималните. В сряда вероятността за валежи е по-малка, облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще остане ветровито и сравнително топло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай