Ще поскъпват ли токът и водата?

Изслушване на членовете на КЕВР е първа точка в заседанието на Народното събрание

Ще поскъпват ли токът и водата? | StandartNews.com

Изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране във връзка с утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г. Това е записано като първа точка в програмата на Народното събрание за петък.

Предстои и разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 г. - 2026 г.

Очаква се още депутатите да разгледат законопроект за ратифициране на Протокола за изменение на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing.

За 45-ия парламент се очертава това да бъде последният работен ден, защото заявката на президента е да разпусне Народното събрание на 11 май, съобщава Нова телевизия.

Депутатите трябва да гласуват дали да бъде съставена комисия относно действия, свързани с незаконни строежи на територитята на парк "Росенец". Предложението е на "Демократична България". 

И още - народните представители ще решават дали пенсионерите да получават по 50 лева към пенсиите си до края на годината. 

Ще се гласува на първо четене и проектът на решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай