СДВР: Протестът е нерегламентиран

На протеста има провокатори,каза директорът на СДВР Георги Хаджиев

СДВР: Протестът е нерегламентиран | StandartNews.com

Това, което се случи пред сградата на Народното събрание, цели единствено ескалация на напрежението. Това заяви пред Нова телевизия директорът на СДВР Георги Хаджиев. Демонстрантите на протеста в София скочаха срещу полицията и искаха да преминат през кордона, за да стигнат до Паметника на Незнайния войн.

 "Гражданите имат абсолютното право да достигнат до паметника на Незнайния воин по всеки един маршрут", добави той. По думите му, протестът пред НС е нерегламентиран. "Вчера в следобедните часове е постъпило уведомление от младежката организация на „Да, България”, както до нас, така и до Столичната община. Има съгласувано разрешение за провеждане на протестни действия на площад „Независимост” и на паркинга пред БНБ. Това е единственото регламентирано протестно действие.

"Сградата на НС е стратегически обект от националната сигурност и няма как да минат през полицейския кордон”, обясни ст. комисар Хаджиев. По думите му по-рано през деня един човек е задържан на изградените ГККП-та.

"Получихме информация, че на протеста има провокатори", допълни шефът на СДВР. Междувременно, напрежението на жълтите павета започна да стихва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай