Росен Желязков: Бесен съм!

Можехме да решим мача, но трима български евродепутати ги нямаше в залата, каза транспортният министър

Росен Желязков: Бесен съм! | StandartNews.com

"Резултатът е изключително разочароващ. Аз ще изляза от политическата коректност и ще кажа направо: Бесен съм от този резултат! И знаете ли защо? Защото ние имаме 17 члена от 700 в Европарламента. Тези 17 души можеха да решат мача".

Това заяви на извънреден брифинг министърът на транспорта Росен Желязков, който коментира новината, че пакет "Мобилност" влиза за гласуване в Европарламента и това е станало благодарение на факта, че трима български евродепутати не са присъствали в зала.

Пакет "Мобилност" бе одобрен за гласуване днес само с два гласа разлика. 

"Не искам да коментирам, че два гласа не са достигнали да отпадне гласуването на пакет "Мобилност". Не искам да коментирам, че трима български евродепутата не са били в зала. Може да са имали някакви сериозни причини. Факт е, че в ЕП има 700 депутати и не са достигнали само два гласа пакет "Мобилност" да отпадне. Това говори, че Европа е разделена. Можехме да решим мача, но не искам да коментирам. Искам да благодаря на тези, които бяха в зала и направиха толкова много по темата.. Ще добавя - Forget about it", заяви ядосаният министър.

"Ние не искаме най-добрият вариант за България, защото ние сме европейци. Ние искаме най-добрият вариант за Европа. Пазарът не трябва да се фрагментира. Днес два български гласа не достигнаха в европарламента и това показва колко голяма е отговорността да си евродепутат. Този пакет няма бъдеще. Този пакет е против всички ценности на Европа. Този пакет е дискриминационен. Ако той влезе в сила, ще бъде атакуван по всички възможни правови начини", категоричен беше  Росен Жеелязков. 

Стана ясно и кои са българските евродепутати, които са отсъствали от днешното решаващо гласуване.

Това са Светослав Малинов (Реформаторски блок/ЕНП), Нежми Али (ДПС/АЛДЕ) и Николай Бареков("Презареди България"/ЕКР).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай