Пътна полиция напомни за шофиране в зимни условия

В последните дни температурите рязко паднаха и на много места има заледявания.

Пътна полиция напомни за шофиране в зимни условия | StandartNews.com

Водачите да имат пълна готовност за шофиране при зимни условия –  в последните дни температурите рязко паднаха и на много места има заледявания. Това каза на брифинг инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.


"Прогнозите за времето, които дават синоптиците, са за застудяване и понижаване на температурите под нула градуса, което означава, че с падналите през седмицата валежи от дъжд, трябва водачите да са подготвени за движение при зимни условия и да имат готовност за частично заледяване на някои участъци от Републиканската пътна мрежа, особено когато се движат в усойни места и през проходите", каза той.

Всички водачи при тръгване на път трябва да са заредили автомобилите си с гориво, стъклопочистващите устройства трябва да са заредени с незамръзваща течност и батериите на мобилните телефони трябва да бъдат заредени. 


„Моят съвет към водачите с настъпване на зимния период е изключително да бъдат отговорни с поведението си, което ще доведе както до безопасното движение на самите тях, така и за останалите участници в движението“, допълни инспектор Соколов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай