Психолог каза защо Кристиан се надруса и яхна джип

Николов е от поколение, за което родителите буквално отсъстват

Психолог каза защо Кристиан се надруса и яхна джип | StandartNews.com

Кристин Николов, който в катастрофа уби журналиста Милен Цветков е от поколение, за което родителите буквално отсъстват. Затова и не е учудващо, че не е имал съзнанието за това, което прави. Тези и други причини за убийствения акт изтъкна в предаването "Офанзива" по Канал 3 криминалният психолог Тодор Тодоров.

Тепърва ще гледаме и ще се чудим какво още може да направи поколението родено между 1995 година и 2000 година. За мен това поколение израсна без никакви морални норми. Ще трябва да свикваме с техните постъпки и да ги преживяваме, категоричен бе психологът.

"Всичко при едно дете зависи от родителите. За мен Кристиан е живял в една емоционална липса на връзка с родителите си. При него със сигурност е имало много дефицити. Родителите му са предпочитали да си купуват любовта и вниманието му със скъпи коли и подаръци. Те са отказвали да признаят, че има някакъв проблем със сина им, защото това би означавало, че има проблем и при тях самите", обясни Тодоров.

Употребата на наркотици при това поколение е свързано с един емоционален дефицит, смята Тодор Тодоров.

Тези млади хора не знаят как да се забавляват по друг начин освен ако не друсат. Голяма част от тях са презадоволени и постигат някакви нива на радост само като употребяват наркотици. "Според мен Кристиан е смесил наркотиците, защото вече не е изпитвал наслада от употребата на само наркотик", разкри криминалният експерт.

"При Кристиан явно е имало някакви проблеми, но родителите му са неглижирали проблемите. Фактът, че е откраднал бутилка уиски като ученик, едва ли са му липсвали пари да си я купи, показва, че той още от ранна възраст не е уважавал правилата и законите. Знам, че звучи цинично, но за мен катастрофата с Милен Цветков беше малкия дявол, защото там можеше да стане касапница и да има поне още 10 загинали. Допускам, че след употребата на този коктейл от наркотици на Кристиан му е трябвало доста време, за да осъзнае какво се е случило точно. Спътниците му в колата според мен са избягали в опит да избегнат наказателна отговорност", каза още Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай