Протестиращи прегръщат полицаите

Протестът днес бе още по-голям, излязоха хората от почти всички по-големи градове

Протестиращи прегръщат полицаите | StandartNews.com

Момиче от протеста беше забелязано да прегръща комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. Репортер на "Петел" съобщи, че това е в знак на благодарност към полицаите, че вече са свалили своите щитове.

След близо 5 часа, протестиращите вече се разотиват с призиви, че протестът продължава и утре.

Днес напрежение на площада имаше в момента, когато пристигнаха значителен брой футболни фенове, а полицаите светкавично започнаха да се пренареждат и да излизат напред с щитовете. Феновете мятаха димки и бомбички пред Министерски съвет и обиждаха полицаите.

В останалото време протестът премина мирно, като сърцето на нетърпението бие все по-бързо. Повече протестиращи имаше в София от предишните дни. Те блокираха движението в столицата и скандираха "Всеки ден ще е така до оставката!"

Хиляди хора са по улиците не само в София, а и във всички големи градове в страната.

Днес дори ГЕРБ се отрече от Бойко Борисов, викаха хората по мегафона, а хилядното множество крещеше „Оставка!“

За първи път управляващите решиха да търсят диалог с протестиращите.

„Ние искаме да влезем в диалог с тези протестиращи млади хора, а не със старите лица, които се появиха на протеста. Учудени сме, че младите са излезли на протест, защото смятам, че с откриването на заводи и работни места направихме България по-добро място за живеене за тях. Не виждам обаче сред тях готовност за диалог. Очакваме всякакви конструктивни предложения, които да обсъдим, защото с нов парламент ще се изгуби ценно време. Надявам се с тази част от протестиращите да намерим такива решения, които да отговорят на очакванията на всички граждани“, заяви шефката на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова. Няма отговор от протестиращите. Те си остават непреклонни - искат оставки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай