Протестиращи нападнаха Денков /Видео/

Инцидентът стана на излизане от подлеза към Президентството

Протестиращи нападнаха Денков /Видео/ | StandartNews.com

Протестиращи са нападнали служебния министър на образованието Николай Денков. На връщане от Министерския съвет към Министерството на образованието и науката, в подлеза между двете сгради, министърът е пресрещнат от активисти на партия "Възраждане", които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди, съобщават от МОН.

Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до сградата на образователното министерство. Срещу Денков не е извършено физическо посегателство. Той няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма, посочват още от ведомството.

Протестът започна по-рано днес пред сградата на Министерството на здравеопазването с искане за отмяна на "зеления" сертификат и оставка на здравния министър Стойчо Кацаров. По-късно протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет. Заради протеста е спряно движението в района.

В момента в центъра на София се провеждат няколко протеста. Единият е на лекари и на медици, които са недоволни, защото по думите им здравният министър професор Стойчо Кацаров ги е излъгал, че ще увеличи основните им заплати. Провеждат се и два други протеста на политически партии, които се обявяват срещу новите мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай