Протести в Русе и в София срещу 5G мрежата

Искането на протестиращите е парламентът да наложи мораториум върху 5G

Протести в Русе и в София срещу 5G мрежата | StandartNews.com

Радиочестотните Електромагнитни полета увреждат живите същества. Опасно е, вълните са с високи честоти, които действат върху клетките.

Това са посланията, излъчени на запис, който се чува по време на протеста срещу 5G мрежата в Русе. Протест срещу 5G мрежата имаше и в София пред сградата на Народното събрание.

Искането на протестиращите е парламентът да наложи мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G

. Действието на тази забрана да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания.

Те трябва да доказват липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване на 5G върху хората и природа, настояват протестиращите.

По оценка на БГНЕС на протеста в Русе е имало 30-ина души.

В същото време в София имаше протест пред сградата на Народното събрание със същите искания - спиране на въвеждането на 5G-технологията в България. Организатор на акцията беше Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България". На него имаше само няколко души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай