Проходът на републиката блокиран от снеговалеж

Обходният маршрут за превозни средства до 12 тона е през прохода Шипка

Проходът на републиката блокиран от снеговалеж | StandartNews.com

Движението през Прохода на Републиката е ограничено заради обилен снеговалеж, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Обходният маршрут за превозни средства до 12 тона е през прохода Шипка. Шофьорите на тирове и камиони над 12 т изчакват в района на Гурково.

Ограничено е и преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала и Рожен, както и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян, обявиха още от АПИ.

Поради мъгла видимостта в прохода Шипка е до 100 м. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу обледяване, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Шофьорите да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия, предупреждават от Пътната агенция.

Над 350 машини са обработвали републиканските пътища през нощта. За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай