Прохладно до неделя, после пак жега

Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми

Прохладно до неделя, после пак жега | StandartNews.com

През следващото денонощие, с умерен, през деня и временно силен предимно северозападен, вятър, ще продължи да нахлува хладен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над източните и южните райони и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

лято

iStock/Getty Images

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в часовете преди обяд и на места главно тогава ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който вечерта временно ще стихне. Максималните температури ще са от 25 до 28 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Родопите и на места там, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите и открити части и временно силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.
 
Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца, но след обяд слабо ще се понижи.

лято

iStock/Getty Images

В събота, 17 август, ще преобладава слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските райони, ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север, който до вечерта в по-голямата част от страната ще стихне. Ще се задържи прохладно, с дневни температури до 26-31 градуса.
 
В неделя, 18 август, ще бъде предимно слънчево, ще започне затопляне.
 
Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса, с източен вятър по-ниски, до 26-27 градуса, ще остават температурите по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай