Правите палачинки? 1500 заплата на морето

Работодателят осигурява квартира

Правите палачинки? 1500 заплата на морето | StandartNews.com

1500 лв. заплата предлагат по морето за майстор на палачинки. В очакване на родни и чужди туристи пазарът на труда в летните ни курорти се раздвижи и вече има доста обяви за сезонна работа. Прави впечатление обаче, че в повечето заявки изрично се подчертава, че става въпрос само за два месеца заетост – юли и август.

Обявите, които работодателите по морето пускат, са главно за майстори в кухнята, сервитьори и продавачи на открити търговски площи, пише „Марица”.  В Синеморец например се търси майстор на палачинки срещу 1500 лева, готвач с опит за 1700-2000 лева и камериерки за апартхотел. Посочената заплата за хигиенистките е 1050 лева на месец, но пък са осигурени храна и нощувка. В Китен продавач на пиле на грил може да разчита на 1000 лева, а човек, обслужващ фреш-бар - на 1100 лева. Като най-търсени се очертават майсторите на закуски и други тестени изделия. В оборотно капанче близо до плажа на Китен такъв майстор може да заработи 1500 лева чисто. Работодателят осигурява квартира. Прави впечатление, че възнагражденията за администратори и рецепционисти по хотелите са твърдо под 1000 лева, въпреки че за тези позиции се търсят хора с поне два езика.

Заради очаквания срив в туристическия поток по морето шефовете са стигнали дотам, че да обединяват две позиции в една и така търсят „пиколо-сервитьор”. Заплатата обаче е едва 700-900 лева, при това за 4-звезден хотел в Слънчев бряг.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай