Понеделник носи жега до 36 градуса

Максималните температури ще са между 31° и 36°

Понеделник носи жега до 36 градуса | StandartNews.com

Днес отново ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина – до умерен запад-северозападен вятър. След обяд над планинските и североизточните райони ще се развие купеста облачност, като вероятността да превали е малка. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд над северните райони с купеста облачност. Преди обяд ще духа слаб западен вятър, а около и след пладне предимно бриз. Максималните температури ще се между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 24°, на 2000 – около 17°.

И през следващите дни от новата седмица затоплянето ще продължи, на места в низините температурите ще надхвърлят 35°, в отделни райони във вторник и сряда ще достигат 37°-38°. Ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. Във вторник вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина, но ще се задържи почти без валежи. В средата на седмицата въздушният пренос ще е от изток и ще се повиши вероятността за следобедни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда явленията ще бъдат на отделни места, главно в Североизточна и в планинските райони в Западна България, в четвъртък - на места, главно в западната половина от страната. Температурите ще останат високи, ще се разхлади само по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай