Полицаите се готвят пак да протестират

Причината е системна невъзможност на правната дирекция в министерството да предложи адекватни решения на дългогодишни проблеми на работещите в системата на МВР

Полицаите се готвят пак да протестират | StandartNews.com

Синдикатът с най-много членове в МВР е в протестна готовност и започва обсъждане на ефективни протестни действия. Причината е системна невъзможност на правната дирекция в министерството да предложи адекватни решения на дългогодишни проблеми на работещите в системата на МВР.

"Министърът на вътрешните работи беше изготвил проект за наредба, съгласувана със синдикалните организации, съгласно която увеличението на възнагражденията на служителите от началото на тази година трябваше да стане с еднаква сума за всички", обясни пред БНР Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР.

По думите му се е наложило с намесата на правната дирекция в МВР този проект да бъде изменен и увеличението е станало с еднакъв процент за всички: "Което означава, че сумите, които получиха колегите, бяха различни. Едно е 10% от 500 лв. и доста по-различно е 10% от 1000 лева".

Според Попов ръководството на МВР е запознато с недоволството на служителите. От синдиката очакват разговори да се проведат още тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай