Полицаи и палатки пред парламента

Искат да покажат как се работи в условията на пандемия

Полицаи и палатки пред парламента | StandartNews.com

Полицейски протест с изложба на фотографии в палатки пред Народното събрание. Така синдикатите в МВР искат да покажат как се работи в условията на коронавирус, съобщи БНР.

До края на седмицата ще остане изложбата и палатковия лагер пред сградата на Народното събрание. От синдикатите в МВР призоваха също служителите да се събират пред управленията на полицията в цялата страна.

Валентин Попов, лидер на синдикалната федерация, призова:

“С много кратка, в порядъка на минути, излизания пред служебни сгради на министерството по време на обедни почивки. Или пък при смяна на дежурните смени, да включат за минута или дори по-малко от минута, светлинни и звукови сигнали на служебни автомобили“.

Служителите са категорични, че ако не се стигне до споразумение, ще има и тяхна реакция.

От синдикалната федерация на служителите в МВР обясниха пред "Хоризонт", че по този начин на обществото у нас ще стане ясно, че полицаите наистина са на първа линия в борбата с пандемията от коронавирус.

От синдикалната федерация продължават да не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай