Пламен Георгиев събаря сам терасата си

Ще може да замине като консул във Валенсия

Пламен Георгиев  събаря сам терасата си | StandartNews.com

 Това стана след изричното нареждане на Бойко Борисов

Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев днес сам започна разрушаването на терасата, предаде bTV. Това става след изричното разпореждане от премиера Бойко Борисов. В интервю по телевизията вчера той постави ултиматум на Пламен Георгиев - или събаря терасите, или се прощава с поста на консул във Валенсия.

Самият Георгиев до последно заставаше зад позицията, че е купил имота с вече построени незаконни навеси. Общината е знаела за това още от 2012 г. и самият той планира да я съди.

Преди 7 години наистина е било установено строителство без нужната документация, но така и не са били предприети стъпки за премахването му. Сега Пламен Георгиев ще трябва да се свърже с инспекторите от район Слатина и да уведоми, че е махнал 60-те кв. м незаконни навеси.

"Трябва да ни уведоми когато е приключил премахването, за да може да отидем и да направим констативен протокол изпълнена ли е заповедта на кмета, уточни началникът на контрола по строителството в район Слатина Михаил Джурджин.

Пламен Георгиев възнамеряваше да обжалва заповедта за събарянето, но е оттегли жалбата си по настояване на премиера, както самият Борисов съобщи в интервюто.

"Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на вниманието, месеци наред", категоричен беше премиерът.

През април Пламен Георгиев твърдеше, че атаките към него са организирани. Терасата всъщност е обща за входа - затова и не била описана в имотната му декларация. Съседите му обаче никога не са се качвали там. Сега Георгиев се готви да замине за Валенсия, където правителството го изпраща като консул.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай