Петима в ареста за вандалщината на протеста

Трима от задържаните са непълнолетни

Петима в ареста за вандалщината на протеста | StandartNews.com

Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски изпълнения снощи по време на 136-ата нощ на протеста в София, съобщиха от МВР. Трима от тях са непълнолетни.

ВИЖ ОЩЕ: Протестиращи потрошиха офис на ГЕРБ

Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

Опит за нахлуване в старата сграда на парламента и изпочупен офис на управляващата партия ГЕБР белязаха демонстрацията. Мирно протестиращите се разграничиха от вандалските прояви и обявиха, че те са дело на провокатори.  Протестиращите блокираха жълтите павета пред историческата сграда на Народното събрание в 17 часа. До ескалация на напрежението се стигна, след като демонстранти се опитаха да поставят венец пред стълбите на парламента. Това, според тях, е символ на единството. Полицейският кордон ги спря и в отговор към униформените полетяха бомбички.

След кратко шествие пред Министерския съвет и Министерството на отбраната, напрежението ескалира отново. Няколко души от протеста изсипаха кофи с боклук пред офис на ГЕРБ на бул. "Дондуков". След това последва канонада от камъни, боклуци и дори стотинки. Шествието приключи на обичайното си място - Орлов мост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай